Duurzaam PO en PABO conferentie: hoop én actie

Hét jaarlijkse ontmoetingsmoment voor collega’s van basisscholen, pabo’s en onderwijspartners – zoals de Natuur- en Milieueducatiecentra – komt er weer aan. Op 31 januari 2024 zijn we te gast bij de Marnix Academie in Utrecht.

Er komt véél op kinderen af, dat ze kan raken. Thema’s zoals armoede en klimaatverandering betekenen vaak balanceren op het randje van probleembesef én zin hebben in de toekomst.

Keynotespreker is Stella van der Wal-Maris, lector Onderwijs & Sociaal Ondernemerschap.
Onderwijs in sociaal ondernemerschap is een manier om leren voor duurzame ontwikkeling vorm te geven. Kinderen die leren sociaal te ondernemen komen in aanraking met de echte wereld en met vraagstukken op het gebied van duurzame ontwikkeling. Ze leren hoe ze, zo klein als ze zijn, ideeën kunnen ontwikkelen en initiatieven kunnen ontplooien die bijdragen aan een meer rechtvaardige, vreedzame en duurzame wereld. Het biedt kinderen perspectief en zet ze in hun kracht.

Ook bouwen we tijdens dit congres voort op de uitkomsten van het Whole School Approach congres, op 27 november. De WSA is een uitstekend kompas voor implementatie van leren voor duurzame ontwikkeling in de onderwijspraktijk

We zijn het programma momenteel aan het invullen. Wil je een bijdrage leveren, stuur dan een bericht aan Peter Luijten. Wil je zeker zijn van een plek, meld je dan hieronder alvast aan!