Nieuws

Green Gown Award 2021

Jubileumcongres Duurzame PABO: inschrijving geopend

De inschrijving voor ons jubileumcongres is geopend! Het congres Leren voor een Duurzame Toekomst vindt plaats online op donderdag 15 april 2021. We lichten graag vast een tipje van de sluier op over de leuke workshops die we voor je in petto hebben.

Save the date 15 april 2021: Jubileumcongres Duurzame PABO

Duurzame PABO bestaat 15 jaar en dat moet gevierd worden. Graag nodigen we je uit voor ons jubileumcongres Leren voor een duurzame toekomst op donderdag 15 april 2021.

Masterclass Duurzaam onderwijs

Duurzame PABO organiseert ook in het voorjaar van 2021 weer een masterclass Duurzaam Onderwijs, in samenwerking met de sectie NME van de VVM, netwerk van milieuprofessionals, Utrecht Natuurlijk en Bowine Wijffels van Nature Wise.

Vrijdag 9/10 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs!

Op vrijdag 9 oktober 2020 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. De Voorleesactie op deze dag is een laagdrempelige actie om met kinderen in gesprek te gaan over duurzaamheid en heeft dit jaar het thema kleding.

Doe mee aan de Dag van de Duurzaamheid!

Op 9 oktober 2020 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Doe jij mee met de Voorleesactie op een basisschool, kinderopvanglocatie, bibliotheek of kinderboerderij in de buurt?

Gemeente Haarlem doet voor het 12e jaar mee aan de Voorleesactie!

Marie-José Brandsma is coördinator duurzaamheidseducatie bij de gemeente Haarlem en organiseert de Voorleesactie al sinds 2009 in haar gemeente. Elk jaar lezen wethouders en raadsleden voor en doen scholen enthousiast mee.

Ben of ken jij een duurzame docent?

Heb jij het initiatief genomen om het schoolplein te vergroenen? Ben je een schoolproject gestart over plastic soep of ben je met de klas in duurzame energiebronnen gedoken? Ben of ken jij zo’n duurzame docent?

Interview Milieumagazine

Een duurzame samenleving start in het onderwijs! Milieumagazine interviewde André De Hamer van Duurzame PABO over duurzaam onderwijs, curriculum.nu en de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid.

Jouw tekening of verhaal in een nieuw voorleesboek?

Op vrijdag 9 oktober 2020 is het de Dag van de Duurzaamheid en wordt er op duizenden basisscholen weer voorgelezen. We nodigen leerlingen van harte uit om te tekenen voor het nieuwe voorleesboek!

Curriculum.nu in de praktijk

Er wordt hard gewerkt aan een nieuw curriculum voor de basisschool en het voortgezet onderwijs. Onder de naam Curriculum.nu zijn 150 leraren en schoolleiders sinds ruim anderhalf jaar aan de slag in negen ontwikkelteams.

Duurzame Docent 2019

De jury van Duurzame Docent heeft Frank Boerebach (primair onderwijs), Wieneke Maris (voortgezet onderwijs) en Marije van Bommel (MBO) benoemd tot de Duurzame Docenten van 2019.