Projecten en initiatieven

Duurzame PABO werkt samen met pabo’s en maatschappelijke organisaties. Bekijk onze initiatieven. En heb je een idee voor samenwerking, neem contact op!

Jong leren eten

Jong leren eten brengt kinderen en jongeren meer in aanraking met kennis en activiteiten over voedsel, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken.

Primary Sustainable Education

PRISE (Primary Sustainable Education) is een analyse-instrument en helpt overzicht te creëren en ontwikkelingen te verhelderen bij implementatieprocessen. In die zin is het een ‘stand-van-zaken-meetinstrument’.

Masterclasses

Tijdens de Masterclasses krijgen studenten, leerkrachten en professionals een theoretisch kader én praktische tools voor thema’s in duurzaam onderwijs.

RSP

Het internationale project A Rounder Sense of Purpose beschrijft leren voor duurzame ontwikkeling als onderwijs, gericht op sociaal, economisch en ecologisch gebied.

Voorleesactie 2023: de Regenmaker

Passend in een traditie sinds 2009 is er ook dit jaar een Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid (10/10). Er wordt voorgelezen uit De Regenmaker van lector betekeniseconomie Kees Klomp.

Natuur als leukste vak

Om pabo-studenten te laten ervaren hoe leuk en belangrijk natuureducatie is, organiseert Duurzame PABO outdoor-weken voor de pabo.