Publicaties

Op zoek naar meer informatie over leren voor duurzame ontwikkeling in het basisonderwijs of op de pabo? Onderstaande publicaties zijn door Duurzame PABO uitgebracht of Duurzame PABO heeft een bijdrage aan de publicatie geleverd.

  • als pdf te downloaden
  • als epub te downloaden
  • te bestellen: je betaalt alleen verzendkosten
  • te bestellen: publicatie- en verzendkosten

Competenties voor leren voor duurzame ontwikkeling binnen pabo’s

Competences in Education for Sustainable Development: Critical Perspectives

De wereld van kleding

Voorleesactie 2020 | alleen als pdf en epub te downloaden

Wist je dat er in een gemiddelde kledingkast in Nederland maar liefst 50 ongedragen kledingstukken hangen? Zonde, want bij de productie van kleding zijn veel nieuwe grondstoffen, water, chemicaliën en energie nodig.

Sem en Saar geven positieve energie

Voorleesactie 2019 | alleen als pdf te downloaden

“Ik vind dat minder plastic moet komen want wat er met het milieu gebeurd kan gewoon niet. Ik zie best veel plastic flesjes in de natuur. Wie word daar nou blij van. De vogels eten dat dan op en even later kunnen ze ziek zijn. Niet leuk!!!”

De kracht van nieuwe energie

Voorleesactie 2018 | tijdelijk alleen als pdf te downloaden

De verhalenbundel ‘De kracht van energie’ is geschreven voor de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2018.

De wereld van Voedsel

Voorleesactie 2017

Het voorleesboek ‘De wereld van Voedsel’ is speciaal gemaakt voor de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2017. Deze verhalenbundel over duurzaam en gezond voedsel is geschikt voor groep 1 t/m 8.

De wereld van Plastic

Voorleesactie 2016 | alleen als pdf te downloaden

Het voorleesboek ‘De wereld van Plastic’ is speciaal gemaakt voor de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2016. De verhalen gaan over de thema’s plastic, zwerfafval en plastic soep.

32 lessen voor de toekomst

Het boek ’32 lessen voor de toekomst’ laat een vernieuwende kijk op onderwijs zien. En staat vol praktische voorbeeldlessen die leerlingen van de basisschool – op hun eigen niveau – bij een duurzame wereld betrekken. Enthousiasmerende en vernieuwende lessen die passen bij de kerndoelen in het onderwijs.

Schooling for Sustainable Development in Europe

Leerkracht-competenties voor duurzaamheid

Vanuit UNECE, een commissie van de Verenigde Naties, is een set duurzaamheidscompetenties vastgesteld voor alle opleiders. De uitgave Leerkrachtcompetenties Duurzaamheid is speciaal bedoeld voor leerkrachten en pabostudenten.