Nieuwsarchief

Duurzame PABO winnaar Green Gown Award 2021!

Het project A Rounder Sense of Purpose heeft in Groot-Brittannië de prestigieuze Green Gown Award gewonnen voor duurzame initiatieven in het voortgezet en hoger onderwijs. Participant Duurzame PABO is hier trots op en gaat door.

Nieuwe online databank met ruim 600 bronnen voor natuur- en milieueducatie

Sinds 1970 zijn er veel publicaties verschenen over natuur- en milieueducatie en over leren voor duurzaamheid. Veel van die publicaties zijn nu nog steeds waardevol. Ongeveer 600 ‘bronnen’ zijn nu opgenomen in een online kennisbank. Deze databank is vrij toegankelijk voor alle professionals, vrijwilligers en studenten die op dit brede werkterrein actief zijn.

Whole School Approach begrijpelijk benaderd

Wie over Duurzame Ontwikkeling binnen het onderwijs spreekt, komt al gauw uit bij Whole School Approach. Wat is dat en wat doen we ermee?

Duurzame PABO genomineerd voor de Green Gown Award 2021

A Rounder Sense of Purpose (RSP), waarin Duurzame PABO participeert, is in Groot-Brittannië genomineerd voor de prestigieuze Green Gown Award voor duurzame initiatieven in het voortgezet en hoger onderwijs.

Met je billen op een boomstam

Duurzame PABO staat in de lente-editie van Staatsbosbeheer magazine. Het artikel Met je billen op een boomstam (pdf) wordt gesproken over de veldwerkweken van pabo’s door heel Nederland.

Jubileumcongres Duurzame PABO: inschrijving geopend

De inschrijving voor ons jubileumcongres is geopend! Het congres Leren voor een Duurzame Toekomst vindt plaats online op donderdag 15 april 2021. We lichten graag vast een tipje van de sluier op over de leuke workshops die we voor je in petto hebben.

Save the date 15 april 2021: Jubileumcongres Duurzame PABO

Duurzame PABO bestaat 15 jaar en dat moet gevierd worden. Graag nodigen we je uit voor ons jubileumcongres Leren voor een duurzame toekomst op donderdag 15 april 2021.

Masterclass Duurzaam onderwijs

Duurzame PABO organiseert ook in het voorjaar van 2021 weer een masterclass Duurzaam Onderwijs, in samenwerking met de sectie NME van de VVM, netwerk van milieuprofessionals, Utrecht Natuurlijk en Bowine Wijffels van Nature Wise.

Vrijdag 9/10 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs!

Op vrijdag 9 oktober 2020 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. De Voorleesactie op deze dag is een laagdrempelige actie om met kinderen in gesprek te gaan over duurzaamheid en heeft dit jaar het thema kleding.

Doe mee aan de Dag van de Duurzaamheid!

Op 9 oktober 2020 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Doe jij mee met de Voorleesactie op een basisschool, kinderopvanglocatie, bibliotheek of kinderboerderij in de buurt?

Gemeente Haarlem doet voor het 12e jaar mee aan de Voorleesactie!

Marie-José Brandsma is coördinator duurzaamheidseducatie bij de gemeente Haarlem en organiseert de Voorleesactie al sinds 2009 in haar gemeente. Elk jaar lezen wethouders en raadsleden voor en doen scholen enthousiast mee.

Ben of ken jij een duurzame docent?

Heb jij het initiatief genomen om het schoolplein te vergroenen? Ben je een schoolproject gestart over plastic soep of ben je met de klas in duurzame energiebronnen gedoken? Ben of ken jij zo’n duurzame docent?