Jubileumcongres Duurzame PABO: Leren voor een Duurzame Toekomst

Sprekers

Camilla Dreef MSc

Camilla Dreef is actief als ecoloog/ornitholoog, ambassadeur van Vogelbescherming Nederland en bekend van het TV-programma BinnensteBuiten.

Camilla Dreef (Linkedin) is actief als ecoloog/ornitholoog, ambassadeur van Vogelbescherming Nederland en bekend van het TV-programma BinnensteBuiten. Camilla is gefascineerd door de samenhang tussen organismen en hun omgeving en richt zich hierbij vooral op vogels. Ze doet onderzoek met een netwerk van zelfstandig ecologen (Lowland Ecology Network) en doet o.a. vogelonderzoek op Marker Wadden. Ze heeft een online serie Uitvogelen met Camilla op het YouTube-kanaal van BinnensteBuiten, houdt lezingen en is ook nog saxofoniste in partyband The night flight!

Tijdens de opening van het congres neemt Camilla de deelnemers mee naar buiten om door haar ogen naar de omgeving te kijken.

Dr. Stella van der Wal-Maris

Stella van der Wal-Maris is als lector Toekomstgericht Onderwijs verbonden aan de Marnix Academie, een pabo die onder meer is aangesloten bij Leren voor Morgen, Duurzame PABO en het UNESCO-scholennetwerk.

Stella van der Wal-Maris (Linkedin) is als lector Toekomstgericht Onderwijs verbonden aan de Marnix Academie, een pabo die onder meer is aangesloten bij Leren voor Morgen, Duurzame PABO en het UNESCO-scholennetwerk.

Bijdragen aan duurzame ontwikkeling is een van de beleidsthema’s van de hogeschool. Stella leidt de onderzoeksgroep Onderwijs & Sociaal Ondernemerschap, die zich bezighoudt met de vraag: ‘Hoe geef je je onderwijs vanuit een hoopgevend, democratisch en handelingsgericht perspectief zo vorm dat je leerlingen leert hoe ze, zo klein als ze zijn, kunnen bijdragen aan duurzame ontwikkeling?’. Bekijk de lectorale rede In verbinding – Onderwijs met het oog op de toekomst van Stella.

Tijdens de opening van het congres spreekt Stella over sociaal ondernemerschap. Wil je meer te weten komen over dit onderwerp, meld je dan ook aan voor de workshop van het lectoraat Toekomstgericht Onderwijs.

Dr. Paul Vare PhD

Paul Vare leidt postdoctoraal onderzoek in het onderwijs en het Doctor of Education-programma aan de University of Gloucestershire in het Verenigd Koninkrijk. Hij coördineert internationale onderwijsprojecten, waaronder A Rounder Sense of Purpose, dat een competentiekader voor duurzaamheidsopleiders heeft ontwikkeld.

Paul Vare (Linkedin) leidt postdoctoraal onderzoek in het onderwijs en het Doctor of Education-programma aan de University of Gloucestershire, VK. Paul coördineert internationale onderwijsprojecten, waaronder A Rounder Sense of Purpose, dat een competentiekader voor duurzaamheidsopleiders heeft ontwikkeld. Momenteel is Paul voorzitter van het Continuing Professional Development Forum voor de Universities ’Council for Teacher Education’. (UCET). Hij is lid van de adviesraad voor volwassenen van Teach the Future en academisch expert van de stuurgroep ESD van de Economische Commissie voor Europa van de VN (UNECE).

In het verleden werkte hij aan gemeenschapsgerichte duurzaamheidsprojecten in Afrika bezuiden de Sahara voordat hij terugkeerde naar Europa, waar hij hielp bij het opstellen van de UNECE-strategie inzake Leren voor Duurzame Ontwikkeling.

Tijdens de opening van het congres spreekt Paul over leerkrachtcompetenties en het A Rounder Sense of Purpose-project. Wil je meer te weten komen over dit onderwerp, meld je dan ook aan voor de workshop van Duurzame PABO.