Duurzame PABO bestaat 15 jaar en dat moet gevierd worden. Graag nodigen we je uit voor ons jubileumcongres Leren voor een duurzame toekomst op donderdag 15 april 2021. Het congres zal online zijn. We hadden graag live het glas willen heffen met elkaar, maar digitaal het glas heffen kan tegenwoordig ook!

Programma

Het programma start om 13.00 uur met een plenaire aftrap die via de livestream te volgen zal zijn. Een aantal sprekers zijn reeds bekend. Paul Vare (University of Gloucestershire) spreekt over leerkrachtcompetenties; Stella van der Wal-Maris (Marnix Academie) over sociaal ondernemerschap; en Camilla Dreef (ecoloog en vogelaar) neemt ons mee naar buiten. Daarna zijn er digitale workshops te volgen. Om 17.00 uur sluiten we plenair af. Het gehele programma wordt begin maart gepubliceerd, wanneer de inschrijving open gaat.

Voor wie

Met het congres willen we allerlei groepen inspireren die zich bezighouden met de toekomst van duurzaam onderwijs in Nederland. Daarom bieden we een gevarieerd programma voor Pabo docenten en studenten, voor leerkrachten in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Ook voor medewerkers van NME-centra zal de middag volop inspiratie bieden. Daarnaast is iedereen welkom die interesse heeft in het bevorderen van duurzaamheid in het curriculum op school.

Inschrijving

De inschrijving opent begin maart en verloopt via de website van Duurzame PABO. Inschrijving is kosteloos. Enkele dagen voor het congres ontvang je alle benodigde informatie om het plenaire deel te volgen en de gekozen workshops bij te wonen.

We zien je graag op donderdag 15 april!