21 Dromen, durven, delen en doen

De natuur heeft jullie hulp nodig. De aarde en alles wat zich hierop bevindt, inclusief de dampkring, bestaat uit leven (mensen, dieren, en planten) en niet-leven (de grond, water, lucht). En alles is in evenwicht, al eeuwenlang. Maar de mens is dit evenwicht aan het verstoren en dan ontstaan er direct problemen. We krijgen te maken met steeds hogere temperaturen, sneller wisselende weersomstandigheden, meer en zwaardere stormen. Door de klimaatverandering zullen steeds meer dier- en plantensoorten verdwijnen – er worden nu al 20.000 (!) soorten met uitsterven bedreigd.

Maar voor je moedeloos en depressief wordt: Veel mensen maken zich over dit alles zorgen en zijn actief om dit op te lossen. En het belangrijkste: we kunnen allemaal het verschil maken! Wij zijn benieuwd wat jij met je klas gaat doen om de natuur te redden. Met deze les kun je een start maken!

Aanvullende materialen:

De auteurs van deze les zijn Team Wilco van Rooijen en het Zerowastecenter. Wilco van Rooijen, Edwin ter Velde en Cees Hebing zijn de drijvende krachten achter Team Wilco van Rooijen. 

Alle lessen