Jouw voorbeeldfunctie ‘waardeer je kleren’ 

Wist je dat de textielindustrie behoort tot de op één na meest vervuilende industrie? Graag roepen we pabo’s op om komend studiejaar met het onderwerp kleding aan de slag te gaan. Zodat de studenten hierover op korte termijn worden geïnformeerd en dit ook verder kan worden geïmplementeerd.

De meesters en juffen hebben een prachtige voorbeeldfunctie waarbij we dit onderwerp -met vele inzichten en handelingsperspectieven- graag onder de aandacht brengen. 

Ter ondersteuning is er eerder al een prachtig onderwijsboek gemaakt: De wereld van kleding. Er zijn in 2020 maar liefst 4.000 exemplaren van het boek verspreid! Wellicht ligt er een exemplaar ergens in een boekenkast op jouw (stage)school.

Dit boek is ook beschikbaar in de bibliotheken van de pabo’s en te leen bij meer dan 200 openbare bibliotheken. Er zijn geen extra exemplaren meer beschikbaar maar soms wordt er een tweedehands exemplaar aangeboden op Marktplaats of een ander platform. Online vind je het boek hier in .pdf en .epub.

Gastspreker 

Daniëlle Schouten is op weg naar circulair textiel-expert en de maakster van het boek De wereld van kleding. Ze is komend studiejaar beschikbaar als keynote spreker voor bijeenkomsten van en voor de pabo’s en eventueel voor gastlessen en ’train the trainer’-workshops. Bel (06-14674094) of mail (danielle@waardeerjekleren.nl) haar voor de mogelijkheden. 

Wil je alvast meer horen, luister dan naar het destijds vanuit Hogeschool Leiden gemaakte podcastinterview met Daniëlle. En Arjen Lubach onderstreepte eerder het onderwerp ‘te veel kleding’ in het onderdeel ‘stomme dingen waar we vanaf moeten’ in zijn programma (zie hieronder). Waarvan akte!

Laatste nieuws