Wist je dat er in een gemiddelde kledingkast in Nederland maar liefst 50 ongedragen kledingstukken hangen? Zonde, want bij de productie van kleding zijn veel nieuwe grondstoffen, water, chemicaliën en energie nodig. Voor de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs 2020 bracht Duurzame PABO het boek ‘De wereld van kleding’ uit.

In het boek staan 16 verhalen en is gemaakt voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Er zijn verhalen voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Aansluitend aan het voorlezen kun je met kinderen in gesprek gaan over kleding. Bijvoorbeeld over de vraag waar kleding van is gemaakt of in welk land. En wat doe je met kleding als je het niet (meer) draagt. Om je op weg te helpen, wordt in het boek na elk verhaal een vraag gesteld. Ook staan er in het boek vele lessen en tips om met het thema kleding aan de slag te gaan.

Bestellen of downloaden

Het boek is uitverkocht en helaas niet meer verkrijgbaar. Echter wel te leen bij meer dan 200 bibliotheken en nog beschikbaar als onderdeel van de leskoffer Waardeer je kleren. Je kunt het boek downloaden als pdf of epub.