Duurzame PABO winnaar Green Gown Award 2021!

Het project A Rounder Sense of Purpose heeft in Groot-BrittanniĆ« de prestigieuze Green Gown Award gewonnen voor duurzame initiatieven in het voortgezet en hoger onderwijs. Participant Duurzame PABO is hier trots op en gaat door.

The judges were impressed with the depth, scale, reach and impact of the Rounder Sense of Purpose submission. The judges particularly liked the collaborative, research informed Erasmus Plus basis of the project and felt the approach and competencies developed could be adopted by other institutions.

Jury Green Gown Awards

A Rounder Sense of Purpose (RSP) is een internationaal project over leerkrachtcompetenties waarin Duurzame PABO participeert. Door onderzoek heeft RSP een set van 12 competenties ontwikkeld voor docenten op elk niveau die leren voor duurzaamheid willen vergemakkelijken. De naam van het project is een reactie op de tendens van onderwijssystemen om zich te concentreren op steeds smallere curricula en maatstaven voor succes. In plaats daarvan daagt het ons uit om een breder scala aan zorgen te omarmen, sociale, economische, ecologische en niet in de laatste plaats de gezondheid en het welzijn van onze leerlingen.

Het project, dat nu in de tweede fase is, heeft negen partnerinstellingen uit heel Europa betrokken, heeft duizenden leraren bereikt en wordt momenteel tot ver buiten de EU toegepast. Recente ontwikkelingen zijn onder meer het koppelen van de RSP-competenties aan de SDG’s en het inbedden van de competenties in geaccrediteerd leren.

De jury van de Green Gown Awards was onder de indruk van de diepte, schaal, reikwijdte en impact van de Rounder Sense of Purpose-inzending. De juryleden waren vooral enthousiast over de op samenwerking en onderzoek gebaseerde Erasmus Plus-basis van het project en waren van mening dat de ontwikkelde aanpak en competenties door andere instellingen konden worden overgenomen.