Zet met jouw school de stap naar duurzame energie

Op school kun je duurzaam onderwijs geven, maar ook zelf actief aan de slag gaan met het verduurzamen van het eigen schoolgebouw en de schoolomgeving. Wat is er mooier dan zelf het goede voorbeeld te geven? Zet samen met kinderen en omwonenden de stap naar een duurzame school en schoolomgeving.

Hoe werkt het?
De school speelt een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Door zonnepanelen op het dak van het schoolgebouw te leggen kan deze rol versterkt en benut worden om een volgende stap in lokale verduurzaming te zetten. De panelen wekken genoeg op om de school van energie te voorzien en de energierekening te verlagen. De omgeving kan hieraan bijdragen door duurzame energie af te nemen. Wij schenken dan de zonnepanelen aan de school.

Wat is het voordeel?
De school profiteert van een lagere energierekening zonder zelf te hoeven investeren in zonnepanelen en houdt geld over voor bijvoorbeeld lesmateriaal. De omliggende huishoudens kunnen op deze manier aan een duurzame omgeving en aan de ontwikkeling op school bijdragen. Het project leert de kinderen meer over samenwerken, duurzame energie opwekken en onafhankelijkheid.
Een goede oplossing dus voor de school, de kinderen, de omgeving en het milieu!

Mocht je interesse hebben en meer informatie willen kun je contact opnemen met om | nieuwe energie: Tel.: 0222-760 044 E-mail: info@samenom.nl

om | nieuwe energie is als coöperatie dé Nederlandse energieleverancier die zonder winstoogmerk en met lokaal opgewekte energie Nederland energieneutraal wil maken. Al drie jaar op rij is om | nieuwe energie uitgeroepen tot de nummer 1 duurzame energieleverancier door de Consumentenbond en Greenpeace.