Meld uw school nu aan voor de Voorleesactie

Op maandag 10 oktober laat Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. De Dag van de Duurzaamheid start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op basisscholen en kinderboerderijen door het hele land. Doe ook mee en bestel (kosteloos) het voorleesboek ‘De wereld van plastic’.

Leest u ook voor uit het nieuwe boek?
Speciaal voor de achtste editie van de Voorleesactie is een nieuw boek verschenen over het thema ‘Plastic’. Kinderen maakten tekeningen en kunstwerken voor het boek. Geïnspireerd door deze tekeningen schreven getalenteerde pabo-studenten de verhalen. De verhalenbundel is geschikt voor groep 1 tot en met 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met kinderen, duurt ongeveer 45 minuten.

.

“Het voorleesboek vind ik echt een super initiatief. Door de verhalen die er in staan over plastic soep wordt een heel belangrijke boodschap meegegeven.” Anne Maenhout, leerkracht RKBS Molenbolwerk.

Voorleeshelden
Leerkrachten kunnen zelf voorlezen, maar u kunt als school ook zelf een speciale gast uitnodigen. Vraag bijvoorbeeld de burgemeester, wethouder, directeur of BN’er om voor te komen lezen op 10 oktober.

Geen leerkracht, maar wilt u graag voorlezen? Neem dan contact op met een school in de buurt en bied aan om voor te lezen op 10 oktober.

Aanmelden
Meld uw school voor 26 september 2016 aan op www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen Begin oktober ontvangt u dan via de post het boek. Per school is er één gratis boek beschikbaar.

Contact
Heeft u vragen over de Voorleesactie? Mail naar scholen@dagvandeduurzaamheid.nl

Initiatiefnemers
De Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid 2016 is een initiatief van Duurzame PABO | DuurzaamDoor | Missing Chapter Foundation | Urgenda |