Voorleesactie 2023: de Regenmaker

Passend in een traditie sinds 2009 is er ook dit jaar een Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid op 10-10. Er wordt op basisscholen in Nederland voorgelezen uit De Regenmaker van lector betekeniseconomie Kees Klomp.

De Regenmaker van Kees Klomp

De Regenmaker is een oerverhaal, een verhaal dat nog van voor Christus stamt: het verhaal gaat over Olla het vogeltje, dat andere dieren in het bos aanspoort om een dode eik die in brand staat te blussen. Maar de dieren denken dat het allemaal wel zal loslopen. Totdat uiteindelijk toch het hele bos in lichterlaaie staat en alle dieren vluchten, alleen Olla blijft erop hameren dat ze samen terug moeten om de brand te blussen. De dieren blijven weigeren, dus besluit Olla het dan maar alleen te doen. Druppel voor druppel – meer water past niet in haar snaveltje – begint ze te blussen. Als de andere dieren Olla bezig zien, besluiten ze haar uiteindelijk toch te helpen. En al die druppels samen, jawel, zorgen voor een fikse regenbui…

Aanvragen boekjes

Alle basisscholen in Nederland kunnen meedoen aan de Voorleesactie. Hoe? Door voor de dag zelf leraren, politici of BN’ers te regelen die voorlezen in de boekjes aan de kinderen. Vraag ook de burgemeester of een wethouder! De basisscholen kunnen de boekjes – één per voorlezer – gratis aanvragen door onderstaand formulier in te vullen. De boekjes worden vanaf 1 oktober verspreid.

Aan pabo’s vragen we vriendelijk ook de scholenachterban te informeren over deze Voorleesactie!

Deze actie is afgelopen; er kunnen geen boekjes meer worden aangevraagd.