Voorleesactie 2022

De Voorleesactie van Duurzame PABO is zoals elk jaar op ’tien-tien’. 10 oktober valt midden in De Kinderboekenweek (5 tot en met 16 oktober). En laat de Kinderboekenweek 2022 nu net een mooi duurzaam thema hebben: Gi-ga-groen.

De Kinderboekenweek en Duurzame PABO hebben dan ook hun gi-ga-groene handen ineengeslagen. Tijdens de Voorleesactie wordt voorgelezen uit het Kinderboekenweekgeschenk.

Wij roepen zoveel mogelijk mensen op om voor te lezen voor kinderen van de basisscholen in heel Nederland. Van studenten tot wethouders, iedereen kan aan de Voorleesactie 2022 meedoen. Voor de boeken wordt gezorgd.

Over het Kinderboekenweekgeschenk:

Voor de aankomende Kinderboekenweek trekken we alles uit de kast en maken we de spannende en unieke keuze voor de populaire auteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton. Welk kind is er geen fan van de serie De waanzinnige boomhut? Met hun humoristische boeken hebben Andy Griffiths en Terry Denton heel veel kinderen het plezier van lezen laten ontdekken en daarom zijn wij vereerd dat zij het Kinderboeken­week­geschenk willen schrijven. Zo zetten we in op leesplezier voor álle kinderen.

Eveline Aendekerk, directeur CPNB