Tekeningen van uw leerlingen in nieuw voorleesboek?

Op dinsdag 10 oktober 2017 is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Voor het nieuwe voorleesboek zijn we op zoek naar kindertekeningen over Voedsel.

Foto: Michigan Municipal League

Dag van de Duurzaamheid 
De Dag van de Duurzaamheid start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op vele basisscholen, kinderopvangcentra en kinderboerderijen door het hele land. Het is inmiddels de negende editie van de Voorleesactie.

Tijdens de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid wordt voorgelezen uit een speciaal voor deze dag gemaakte verhalenbundel. Deze Voorleesactie wordt sinds 2009 georganiseerd door Duurzame PABO, Missing Chapter Foundation, DuurzaamDoor en Urgenda, vanaf dit jaar aangevuld met IVN. In 2017 worden voor de speciale verhalenbundel meerdere verhalen geschreven door talentvolle pabo-studenten over het thema Voedsel.

Tekeningen van uw leerlingen of kind in een voorleesboek?
Ter inspiratie voor de auteurs zijn wij op zoek naar beelden die kinderen hebben bij het thema Voedsel. Wij nodigen u graag uit om met uw klas of met uw kind een ‘kunstwerk’ te maken rondom dit thema. Een selectie van de ingezonden kunstwerken wordt opgenomen in de verhalenbundel.

Opdracht, vorm en materiaal
Wij zijn op zoek naar werk van kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar). De kinderen maken een kunstwerk zoals een tekening, een schilderij of een collage. Het kunstwerk geeft weer welke beelden kinderen hebben bij het thema Voedsel. Laat de fantasie de vrije loop! In het boek worden de afbeeldingen van de kunstwerken opgenomen.

Wanneer is de uiterste inzenddatum?
De uiterste inzenddatum is 1 maart 2017.

(Tekeningen over compost kunnen ingeleverd worden tot en met 5 mei.)

Lees hier alle informatie over het thema en het insturen van beeldmateriaal voor het voorleesboek.

Laatste nieuws