Stenden Hogeschool Meppel

Visie

‘Serving to make a better world.’ Dit laten wij zoveel mogelijk doorklinken in ons gehele curriculum.

Vakken en projecten

In ieder geval in de vakken Natuur en Gezond en Redzaam gedrag, maar ook in onze overkoepelende thema-opdrachten is hier aandacht voor. Zo moeten studenten bijvoorbeeld het Team van de toekomst gaan formeren en hierbij is duurzaamheid zeker een aandachtspunt.

Toegevoegde waarde en opbrengst

We willen onze studenten bewust maken van hun rol en we willen dat zij zich ontwikkelen tot kritische leerkrachten.

Aandacht voor duurzaamheid

Zorg voor het gebouw en de tuin, fairtrade producten in de kantine, voorbeeldgedrag (lampen en computers uit in lokalen die niet gebruikt worden) en rekening houden met vegetarische en veganistische diëten. Daarnaast wisselen we over dit thema uit met gaststudenten uit het buitenland (Erasmusbeurs).

Tip

Meer uitwisseling zou fijn zijn. Ik denk dat wij nog veel meer zouden kunnen doen. Nu is er niet een vast protocol voor duurzaamheid en zijn we afhankelijk van de attitude die er momenteel heerst.

Wensen voor duurzaam onderwijs

Ervoor zorgen dat het gebouw een inspirerend voorbeeld is voor de studenten. Een beter geïsoleerd gebouw en investeren in zonnepanelen. Daarnaast kunnen we met een kritische blik naar ons curriculum kijken en thema-of module-opdrachten eventueel aanpassen.