Perfect Earth

We geloven dat we kinderen kunnen laten ontdekken welke invloed ze hebben op de natuur en het klimaat door gebruik te maken van aantrekkelijke spelmechanieken. We geloven dat als kinderen spelenderwijs ontdekken welke rol ze zelf spelen in het grotere geheel, ze in staat zijn om weloverwogen beslissingen te nemen als het gaat om hun eigen consumentengedrag.

Doelgroep
  • Basisonderwijs
Doelgroep
  • Docenten
  • Schoolleiding
Procesniveau
  • Beleid
  • Management
  • Uitvoering
SDG's
  • SDG13 Klimaatactie
  • SDG14 Leven onder water
  • SDG15 Leven op land

We zijn ervan overtuigd dat we gedragsverandering kunnen realiseren op het gebied van een meer duurzame levenswijze, door op gepaste en voor kinderen toegankelijke wijze inzicht te verschaffen in klimaatproblematiek. Via de verhaallijnen van onze spellen en de avonturen in onze tijdschriften nemen we kinderen mee naar prachtige, indrukwekkende natuurgebieden rond de wereld. Jonge lokale ‘gidsen’ delen belangrijke informatie over de omgeving, haar bewoners en de uitdagingen die er spelen. Zo brengen we de materie dichterbij en maken we het relevant voor kinderen van 7-12 jaar oud.

Perfect Earth lanceerde in november 2020 haar eerste tijdschrift. Inmiddels ligt het derde nummer in duizenden supermarkten en boekwinkels. Per editie bieden we 40 pagina’s aan uitdagende puzzels, quizzen, weetjes en informatie over bijzondere dieren en hun leefomgeving. Maar ook kleurplaten, spellen, moppen en stripverhalen. Zo combineren we leuk en leerzaam en betrekken we kinderen op passende wijze bij belangrijke maatschappelijke thema’s.

Iedere editie van het magazine belicht een specifiek natuurgebied. In de eerste editie komt het Amazone regenwoud aan bod, inclusief de uitdagingen die daar spelen op het gebied van ontbossing. Volgende edities van het magazine gaan over het Great Barrier Reef, de Serengeti en de Noordpool. Dan gaan we het natuurlijk ook hebben over koraalsterfte, plastic soep, illegale handel in dieren en opwarming van de aarde. Maar Perfect Earth is niet van de rampscenario’s. Wij gaan voor positieve gedragsverandering door inzicht en bewustwording.

Het magazine is vrij van reclame en gedrukt op 100% gerecycled papier.

Scholen en BSO’s komen in aanmerking voor een uniek aanbod. Wij bieden de onverkochte exemplaren van het magazine aan tegen kostprijs, om zo verspilling tegen te gaan en het bereik van de belangrijke materie te maximaliseren. De tijdschriften kosten € 1,50 per stuk (ex BTW), bij afname vanaf 50 stuks.