Jubileumcongres Duurzame PABO: Leren voor een Duurzame Toekomst

Organisatie

SME

Met landelijke programma’s en onderwijsprojecten zorgt SME ervoor dat duurzaamheid een vaste plek krijgt op scholen. In het denken en doen van leerlingen en medewerkers, de lessen, het gebouw en de schoolomgeving. Dit doen we in opdracht van scholen en overheden. SME is coördinator voor Eco-Schools in Nederland.

Leren voor Morgen

Coöperatie Leren voor Morgen bestaat uit een groep samenwerkende organisaties. Als netwerk zetten wij ons in voor leren voor duurzame ontwikkeling: binnen én buiten het onderwijs en van peuter tot professional. We verbinden docenten, scholen en organisaties die verder willen met duurzame ontwikkeling in het onderwijs.

Duurzame PABO

Duurzame PABO is het netwerk van pabo’s en basisscholen die actief bezig zijn met duurzame ontwikkeling in het onderwijs. Het startpunt voor ‘leren voor duurzame ontwikkeling’ ligt in het basisonderwijs. De leraar van de toekomst, de pabo-student, vervult hierin een spilfunctie. Duurzame PABO ondersteunt daarom studenten, leerkrachten en docenten die deze taak oppakken.