Masterclass ‘Aan de slag met duurzaamheid in de klas’

Woensdag 25 november 2015 van 13.30-17.30 u organiseert de Pabo Inholland Dordrecht een boeiende masterclass ‘Aan de slag met duurzaamheid in de klas’. Deze masterclass voor pabostudenten en -docenten en leerkrachten basisonderwijs vindt plaats bij Inholland Dordrecht (Achterom 103).

Er gaat geen dag voorbij of in de krant en op tv wordt aandacht besteed aan duurzaamheid en het belang ervan; bedrijven moeten zuinig omgaan met grondstoffen, voedsel moet duurzamer worden geproduceerd en auto’s moeten schoner worden voor een gezonder leefklimaat. Wat verstaan we onder duurzaamheid en hoe zou u kinderen van de basisschool daar (meer) bij kunnen betrekken? En waarom zouden we dat willen?

De masterclass biedt u praktische mogelijkheden om duurzaamheid (nog meer) een plek te geven in de klas. We reiken concrete handvatten aan hoe u in de praktijk aan kunt sluiten bij te bereiken kerndoelen.

Programma

Lezing:
André de Hamer, Programmamanager Duurzame PABO, gaat in op het concept duurzaamheid. Wat is het en hoe kunt u het aan laten sluiten bij de kerndoelen in het basisonderwijs? Wat is het verschil tussen leren voor duurzaamheid en leren over duurzaamheid?

Workshops:
1. Vragen uit het dagelijks leven van kinderen, Mirjam van der Hoek, docent Natuur en Milieueducatie.
2. Water, energie, afval, door Saskia den Ouden van Duurzaamheidscentrum Weizigt Dordrecht.
3. Groengelinkt, een landelijke online aanbieder van leermaterialen en activiteiten op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid voor o.a. basisscholen.
4. Verdieping op lezing Duurzame PABO, door André de Hamer.

Programma
Aanmelden