Kidscollege klimaatverandering

Bij de Schrijverscentrale kunnen scholen en pabo’s kinderboekenschrijvers uitnodigen voor een workshop of lezing, bijvoorbeeld in de Kinderboekenweek. Een van die schrijvers is Marc ter Horst, van wie in augustus Palmen op de Noordpool verschijnt, een even luchtig als grondig kinderboek over klimaatverandering.

Marc kan de kinderen op hun niveau en golflengte uitleggen hoe klimaatverandering werkt met een interactieve presentatie vol spannende verhalen, proefjes en praktische tips. Zonder doemverhalen, moeilijke woorden of opgeheven vingertje. In een half uur weten de kinderen hoe het zit en hoe ze nieuws over het klimaat beter kunnen plaatsen. Daarna is er volop tijd voor vragen. Over ijsberen, vulkanen, windmolens maar ook over hoe je nou zo’n boek schrijft. Het mini-college sluit af met de Grote Klimaatquiz.

Een schrijversbezoek maakt altijd veel indruk op kinderen. Ze worden enthousiast voor het onderwerp en krijgen zin om te lezen en schrijven. De kosten voor een schrijversbezoek worden deels betaald uit subsidie. Voor informatie en boekingen kunt u terecht op de Schrijverscentrale.