Kenniskring over het thema duurzaamheid

Schoolleidersregister PO

Het Schoolleidersregister start binnenkort met een kenniskring over het thema duurzaamheid. Een kenniskring bestaat uit tien tot twintig schoolleiders die onder begeleiding van een expert een bepaald thema onderzoeken. De kenniskringen bundelen kennis op dit thema en gieten dit in een handzame vorm, zodat schoolleiders die kennis kunnen aanwenden in hun beroepspraktijk.

Doelgroep
  • Basisonderwijs
Doelgroep
  • Schoolleiding
Procesniveau
  • Inhoud
SDG's
  • SDG3 Goede gezondheid en welzijn
  • SDG4 Kwaliteitsonderwijs
  • SDG11 Duurzame steden en gemeenschappen
  • SDG12 Verantwoorde consumptie en productie

Door de kenniskringen worden zo nieuwe professionaliseringsthema’s ontwikkeld. Dit gebeurt nu ook voor het thema duurzaamheid, en er volgt ook een kenniskring over curriculumontwikkeling op school. De bevindingen rond het thema worden verwerkt in een overzichtsartikel dat wordt opgenomen op de website van het Schoolleidersregister PO. Naast dit artikel maakt iedere kenniskring een digitaal magazine met interviews met wetenschappers, experts en practitioners. Dat mag overigens ook een animatie of een film zijn. Tot slot stelt iedere kenniskring een presentatie samen waarmee de schoolleiders die aan de kenniskring deelnemen op scholen hun bevindingen over het thema kunnen toelichten en erover in discussie kunnen gaan.

Schoolleidersregister PO

De Kenniskring over het thema duurzaamheid is een initiatief van het Schoolleidersregister PO. Bij bovengenoemde producties (overzichtsartikel, digitaal magazine/animatie/film en presentatie) zorgt het Schoolleidersregister PO voor ondersteuning.

Schoolleiders werken individueel én als beroepsgroep voortdurend aan hun ontwikkeling. Niet alleen voor zichzelf maar juist ook voor anderen. Het Schoolleidersregister PO stimuleert de ontwikkeling van individuele schoolleiders en van de beroepsgroep. Dit gebeurt mede door het up to date houden van en werken aan de kennisbasis. In dit kader gaan twee nieuwe kenniskringen van start.