Jouw tekening of verhaal in een nieuw voorleesboek?

Op vrijdag 9 oktober 2020 is het de Dag van de Duurzaamheid en wordt er op duizenden basisscholen weer voorgelezen. We nodigen leerlingen van harte uit om te tekenen voor het nieuwe voorleesboek!

Komt jouw tekening in een écht boek? Pak je stiften, potloden en verf en stuur ons jouw tekening op!   

Voorleesboek voor de Dag van de Duurzaamheid

Voor de Dag van de Duurzaamheid 2020 maken we een nieuwe verhalenbundel: ‘De wereld van kleding’. Kinderen (4-12 jaar) maken voor het boek de tekeningen en pabo-studenten schrijven de verhalen. Samen met kinderen en studenten hebben we al drie boeken gemaakt: De wereld van plastic, De wereld van Voedsel en de Kracht van nieuwe energie. Dit jaar duiken we in het thema kleding!

Uit het boek wordt op de Dag van de Duurzaamheid voorgelezen door bekende Nederlanders, burgemeesters, wethouders, leerkrachten, ouders en duurzame professionals. Scholen in Nederland kunnen het boek gratis aanvragen.

Doe ook mee!
Maak jij een tekening, schilderij of collage voor het boek? Laat je fantasie de vrije loop. Denk bijvoorbeeld ook na over deze vragen: Waar is jouw kleding van gemaakt? Door wie is het gemaakt en in welk land? Hoe komt jouw kleding hier in Nederland: per boot of vliegtuig? Wat is fast fashion en wat is duurzame kleding? Waar gaat jouw kleding heen als je het niet meer draagt?

Stuur je tekening voor 1 mei naar:

Duurzame PABO
Postbus 86
4500 AB Oostburg
andredehamer@duurzamepabo.nl

We zien je tekening graag tegemoet! Heel veel tekenplezier! Informatie meegeven aan de leerlingen? Gebruik deze hand-out.

Schrijf een verhaal over de wereld van kleding 
Voor het boek schrijven pabo-studenten op hun lerarenopleiding de verhalen. Ben je docent op een pabo en wil je meedoen met studenten? Neem contact op met André de Hamer. Doet jouw pabo niet mee, maar wil je als student graag een verhaal insturen? Dat kan! Stuur ons je verhaal toe.

Lees voor op 9 oktober! 
Uit het boek wordt op de Dag van de Duurzaamheid voorgelezen door bekende Nederlanders, burgemeesters, wethouders, leerkrachten, ouders en duurzame professionals. Scholen in Nederland kunnen het boek (vanaf het voorjaar) gratis aanvragen.

Schrijf de Voorleesactie – 9 oktober – alvast in je agenda! Ook organiseren we op deze dag een lustrumconferentie samen met Leren voor Morgen.