Herdruk ’32 lessen voor de toekomst’

Foto: Novum Rob Doolaard
Foto: Novum Rob Doolaard

De herdruk van het doe- en inspiratieboek ’32 lessen voor de toekomst’ is een een feit. De benodigde voorbestellingen zijn binnen. Met dank aan alle scholen, die op deze manier duurzaamheid op de agenda zetten. De verwachte levering is half oktober.

’32 lessen voor de toekomst’ is een doe- en inspiratieboek voor leerkrachten en studenten dat kinderen in het basisonderwijs helpt hun eigen toekomst vorm te geven. En dat is hard nodig, want we leven in een turbulente tijd. Het wordt vrijwel ieder jaar warmer. De oceanen zitten vol plastic. Miljoenen mensen, onder wie ook vele kinderen, zijn op drift geraakt, omdat ze thuis hun leven niet meer veilig zijn. Het zijn beelden om somber van te worden: wat staat kinderen te wachten als ze later op eigen benen staan? Wij vinden dat je kinderen niet kunt en mag opzadelen met somberheid. Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken en de wereld voor kinderen een beetje mooier te maken.

Met ’32 lessen voor de toekomst’ betrekken we leerlingen van de basisschool – op hun eigen niveau – bij een duurzame wereld. We leveren een praktische en optimistische bijdrage aan de nationale dialoog over duurzaamheid èn aan de kerndoelen van het onderwijs. Het boek is het begin. We gaan in verschillende verschijningsvormen verder met de concretisering van Onderwijs 2032 en de 17 VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen. We gebruiken iedere dag om kinderen te helpen hun eigen toekomst vorm te geven. Dat kunnen en willen we niet alleen en daarom de uitnodiging aan een ieder om met ons mee op te trekken. Raak geïnspireerd, steek je handen uit de mouwen, deel en reageer en vooral: Doe Mee! We teach the future!

Laatste nieuws