Groentjessoep

Met Groentjessoep eten kinderen op de basisschool een gezonde beker groentesoep en leren ze op praktische wijze over de groente in de soep. Met dit voedseleducatie-programma willen we dat kinderen groente meer gaan waarderen, ze groente meer gaan eten en zo een kickstart voor een gezonde leefstijl krijgen.

Doelgroep
  • Basisonderwijs
Doelgroep
  • Leerlingen
Procesniveau
  • Andere niveaus
SDG's
  • SDG3 Goede gezondheid en welzijn
  • SDG10 Verminderde ongelijkheden
  • SDG12 Verantwoorde consumptie en productie

Hoe gaat het in zijn werk? Alle kinderen (groep 1 t/m groep 8) krijgen voor langere tijd 1x per week een verse groentesoep bovenop hun lunch. De soepen worden gemaakt door een kok en koelvers aangeleverd. De Soupmasters, dit zijn kinderen uit groep 7 en/of 8, helpen met het opwarmen en delen de soepen uit in de klassen. Tijdens het uitdelen vertellen zij meer over de groente in de soep. Deze Soupmasters leren hierdoor niet alleen meer over groente. Ze leren ook samenwerken en presenteren en krijgen meer zelfvertrouwen.

We zullen uitleggen waar Groentjessoep voor staat: soep + ervaringsgerichte educatie + inclusief (gelijke kansen voor alle kinderen op school). Daarnaast kunnen we filmpjes laten zien of de bezoekers meenemen met een dagje Groentjessoep op school. We zijn ons dit jaar specifiek voor het Speciaal Basisonderwijs aan het doorontwikkelen, dus mocht hier een aparte ruimte voor zijn, dan zijn we daar graag aanwezig. Juist voor deze doelgroep heel interessant en veel ruimte om talenten te ontwikkelen.