Gezocht: de duurzaamste docenten van Nederland 

We zijn op zoek naar de duurzaamste docenten van Nederland voor deelname aan de Duurzame Docent Verkiezing van 2023. De zoektocht is gestart; aanmeldingen zijn welkom.

Met de verkiezing willen onderwijsorganisaties docenten die in hun lessen aandacht besteden aan duurzaamheid aanmoedigen en in het zonnetje zetten, omdat zij zich dagelijks inzetten om de jongere generatie voor te bereiden op de complexe toekomst. De verkiezing biedt de inspirerende en hardwerkende docenten een podium. Het gaat om duurzaamheid in de breedste zin van het woord: nam je het initiatief voor een groen schoolplein, geef je lessen over diversiteit of betrek je leerlingen in het samenstellen van het onderwijs? Het draagt allemaal bij aan duurzaam onderwijs.

Dus herken jij jezelf, een collega of je docent in dit verhaal? Meld hem/haar/hen dan aan voor de Duurzame Docent Verkiezing 2023. Docenten, onderwijsprofessionals, ouders en leerlingen kunnen allemaal een docent nomineren.

Op 14 maart wordt door de jury een winnaar gekozen uit het po, vo, mbo en hbo. De uitreiking heeft plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Laatste nieuws