Programma

Programma

Inloop met koffie en thee

Tijdens de congresmarkt presenteren organisaties zich en vind je informatie over projecten, methodes en activiteiten binnen het thema Samen Leren voor Duurzame Ontwikkeling. Informatie over deze en andere organisaties, projecten, methodes en activiteiten vind je ook in de digitale markt.

Welkom door de Hogeschool van Amsterdam en dagvoorzitter André de Hamer
Opening door Henk Zielstra – bestuurslid Duurzame PABO
Inhoudelijke aftrap door Giuseppe van der Helm – directeur Leren voor Morgen

De duurzame school staat als stip op de horizon in 2030. De 17 SDG’s, de ‘Sustainable Development Goals’ nodigen uit om over onze eigen schaduw heen te springen en een groot hallo te geven aan integraal werken. Duurzaam handelen is systemisch en circulair. Het vraagt openheid en lenigheid in het onderwijs denken en doen. Deze keynote als oefening. Vanzelfsprekende onderwijsbeelden worden binnenste buiten gekeerd, zoals leren doe je op school en de cultuur ligt ten grondslag aan het onderwijs. Wat als leren ook buiten school stevig is verankerd en de natuur eveneens een fundament van onderwijs mag zijn? We verkennen wat dit betekent voor de kinderen en voor duurzame leefbaarheid.

Dieuwke Hovinga (Linkedin + Twitter) is lector Natuur en Ontwikkeling Kind (websiteInstagram) aan de Hogeschool Leiden

Het programma biedt diverse workshops in het kader van Samen Leren voor Duurzame Ontwikkeling, zoals De Aardewandeling, Natuur als leukste vak, Jong Leren Eten en Duurzame Buren.

Verankering van duurzaamheid in het schoolbeleid en de lessen. In een WorldCafé delen we onze kennis en ervaringen met elkaar over de transitie naar (meer) duurzaam onderwijs, aan de hand van de Whole School Approach.