Doe mee aan de Dag van de Duurzaamheid!

Op 9 oktober 2020 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Doe jij mee met de Voorleesactie op een basisschool, kinderopvanglocatie, bibliotheek of kinderboerderij in de buurt? De Voorleesactie is een laagdrempelige actie om met kinderen in gesprek te gaan over duurzaamheid. Meld je aan als voorlezer of school, kinderboerderij, etc. en krijg het boek kosteloos toegezonden.

AANMELDEN VOORLEESACTIE

De Voorleesactie: wat ga je doen?
Tijdens de Voorleesactie lees je een verhaal voor uit ‘De wereld van kleding’. Daarna ga je in gesprek met kinderen over kleding. Bijvoorbeeld over de vraag waar kleding van is gemaakt of in welk land. Of waar kleding heen gaat als je het niet meer draagt. Wil je met de klas nog verder aan de slag? Dan staan er praktische, volledig uitgewerkte lessen in het boek! Het boek ontvang je kosteloos. In ruil ontvangen we graag een foto van jouw Voorleesactie op 9 oktober.

Boek ‘De wereld van kleding
Het thema van dit jaar is ‘De wereld van kleding’. Kinderen maakten voor het boek de tekeningen en pabo-studenten schreven de verhalen over het thema. Ook staan er uitgewerkte lessuggesties in het boek. Per school, kinderopvanglocatie of kinderboerderij is er één boek kosteloos beschikbaar. Het boek wordt begin oktober toegezonden. Het boek is een cadeautje voor de basisschool. We vragen je dan ook om het boek na het voorlezen achter te laten op de school.

Kinderboekenweek
Ook de Grootouders voor het Klimaat schreven verhalen over herinneringen aan kleding in hun jeugd. Bijvoorbeeld over hoe normaal het was om kleding te repareren. Hierdoor sluit de Voorleesactie goed aan bij het thema ‘En toen?’ van de Kinderboekenweek.

Voor welke leeftijd is het boek geschikt?
In het boek staan meerdere verhalen voor alle groepen van de basisschool. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw.

Voorleeshelden
Lees als leerkracht zelf voor of nodig een speciale gast uit, zoals de burgemeester, wethouder, opa of een duurzame professional om voor te komen lezen op 9 oktober. Wil je voorlezen op een school? Neem dan contact op met een school in de buurt

Door wie wordt de Voorleesactie georganiseerd?
De Dag van de Duurzaamheid Onderwijs wordt gecoördineerd door Duurzame PABO en SME en vanuit de coöperatie Leren voor Morgen.

Doe jij mee met de Voorleesactie? Meld je dan hier aan. Dat kan tot en met 20 september. Je ontvangt dan begin oktober kosteloos het boek per post.

Laatste nieuws