9 oktober 2015: Dag van de Duurzaamheid

Op vrijdag 9 oktober 2015 is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag laat heel Nederland met duizenden activiteiten zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Kinderen hebben ook veel vragen en ideeën over milieu, verdeling van rijkdom, natuur en samenleven. Daarom start de Dag van de Duurzaamheid met het voorlezen van een duurzaam verhaal op vele basisscholen en kinderboerderijen door het hele land. Het is inmiddels de zevende editie van de Voorleesactie.

Leest u ook voor?
We nodigen u van harte uit om voor te lezen op de Dag van de Duurzaamheid én om in gesprek te gaan met leerlingen over duurzaamheid. De activiteit duurt ongeveer 45
minuten. Wij geven tips voor het verhaal en aanvullende lesactiviteiten. Dit jaar wordt er een speciaal verhaal geschreven door bekende auteurs, waar later meer over bekend gemaakt zal worden.

Aanmelden
Scholen kunnen zich vanaf nu gratis aanmelden via www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen Na aanmelding blijft u op de hoogte van verdere details. Stem s.v.p. de aanmelding af binnen de organisatie, één aanmelding per school is voldoende.

Voorleeshelden
U kunt als school eventueel zelf een speciale gast uitnodigen, zoals de burgemeester, wethouder, directeur of BN’er, om voor te komen lezen op 9 oktober. Bekijk hier het filmpje over de voorleesactie van 2014 en hier het interview met prinses Laurentien van Oranje.

Volg via social media
Laat via social media weten dat uw school meedoet met de Voorleesactie en volg ons via Twitter: @voorleesactie #dvdd15 en Facebook.com/deDagvandeDuurzaamheid

 

Logo DvDD