Bordspel Klimaatjes

Bordspel Klimaatjes maakt duurzaamheidsonderwijs leuk en leerzaam! Spelenderwijs leren kinderen tussen de 10 en 14 jaar over duurzaamheid en klimaatverandering met het interactieve en educatieve bordspel + bijbehorende app. Zo maken we de komende generatie klaar voor een klimaatneutrale toekomst! Op zoek naar een interactieve duurzame les? Dan is Bordspel Klimaatjes wat voor jou!

Doelgroep
  • Basisonderwijs
Doelgroep
  • Leerlingen
Procesniveau
  • Inhoud
  • Uitvoering
SDG's
  • SDG4 Kwaliteitsonderwijs
  • SDG13 Klimaatactie

In Bordspel Klimaatjes kruipen 5 spelers in de rol van leiders van een fictieve stad en de wereld daar omheen. Door het beantwoorden van vragen en hun keuzes bij dilemma’s brengen zij duurzame veranderingen aan in de stad, door bijvoorbeeld windmolens te plaatsen of bomen te planten. Maar, houden zij wel de economie in de gaten? De duurzame oplossing is financieel niet altijd de beste.

Samenwerken en goed overleggen is essentieel in ons spel. Dit, en nog veel meer leren de kinderen spelenderwijs tijdens het bordspel Klimaatjes. Ons spel leert kinderen dus op een erg brede manier over de natuur en de invloed die de mens hierop heeft. Ondertussen ontwikkelen de kinderen ook hun 21st-century skills, want samenwerking en een probleemoplossend vermogen zijn essentieel in de aanpak van de klimaatcrisis.

Ons spel is te koop en door de app meermaals speelbaar. Ook bieden wij workshops aan voor scholen die eenmalig kennis willen maken met Bordspel Klimaatjes. Neem contact op voor meer informatie!