8 februari 2017: Conferentie Duurzame PABO

geplaatst in: Agenda, Nieuws | 0

Op 8 februari 2017 organiseert Duurzame PABO de conferentie ‘The Whole School Approach’ over innovatief duurzaam onderwijs. Met inspirerende voorbeelden hoe het anders kan en mag!

THE WHOLE SCHOOL APPROACH
Innovatief duurzaam onderwijs met voorbeelden hoe het anders kan en mag! 

Het moet anders, het kan anders en we willen het ook anders. De vele reacties op Jan Terlouws bevlogen talk tijdens De Wereld Draait Door geven dat overduidelijk aan. Een duurzame wereld vereist een transitie in de samenleving en het onderwijs. Tijd voor veranderingen, verbeteringen in het pedagogisch & het didactisch handelen en in de fysieke omgeving. Op 8 februari 2017 vind je op de Duurzame PABO conferentie enthousiasmerende en inspirerende voorbeelden. We zijn te gast bij Windesheim in Zwolle.

Programma 

De keynote ‘The Whole School Approach’ wordt gegeven door Arjen Wals, hoogleraar Transformatief Leren voor Sociaal-ecologische Duurzaamheid.
En er zijn veel actieve workshops: Hoe ga je aan de slag met toekomstdenken? Hoe maak je van zwerfafval rapen een rekenles? Welke leuke, uitdagende buitenactiviteiten kun je met kinderen ondernemen? Welke 21st century skills hebben leerlingen nodig? Welke competenties hebben we nodig voor een omslag naar duurzaam onderwijs? Hoe verrijk je je onderwijs samen met educatieve partners, zoals musea?

Kom op 8 februari naar Zwolle en laat je inspireren! Je krijgt bovendien een verrassende duurzame goodiebag mee naar huis.

Bekijk het volledige programma

Voor wie?
Deze kosteloze middagconferentie is bedoeld voor leerkrachten, pabo-studenten, pabodocenten, NME- en duurzaamheidsprofessionals én voor iedereen die het belangrijk vindt dat onze kinderen meer invloed krijgen op hun eigen toekomst.

Entree 
Dit is de eerste bijeenkomst op basis van statiegeld!
Statiegeld: €30,-
Refund bij show: €30,-
Refund bij no-show: €0,-

Ook is het mogelijk je statiegeld te doneren aan Duurzame PABO.

Inschrijven
Je kunt je hier inschrijven voor de bijeenkomst.