Op vrijdag 9 oktober 2020 is het de twaalfde editie van de Dag van de Duurzaamheid en wordt er op duizenden basisscholen weer voorgelezen. Voor de Dag van de Duurzaamheid maken we een nieuwe verhalenbundel: ‘De wereld van kleding’. Kinderen (4-12 jaar) maken voor het boek de tekeningen en pabo-studenten schrijven de verhalen.

Samen met kinderen en studenten hebben we al drie boeken gemaakt: De wereld van plastic, De wereld van Voedsel en de Kracht van nieuwe energie. Dit jaar duiken we in het thema kleding!

Komen de tekening van jouw leerlingen in het nieuwe boek?
We nodigen kinderen van harte uit om mee te tekenen over kleding. Laat daarbij de fantasie de vrije loop en denk bijvoorbeeld ook na over: door wie is je kleding gemaakt en in welk land? Hoe komt jouw kleding hier in Nederland: per boot of vliegtuig? De tekeningen kun je tot 1 mei naar ons toesturen.

Schrijf een verhaal over de wereld van kleding 
Voor het boek schrijven pabo-studenten op hun lerarenopleiding de verhalen. Ben je docent op een pabo en wil je meedoen met studenten? Neem contact op met André de Hamer. Doet jouw pabo niet mee, maar wil je als student graag een verhaal insturen? Dat kan! Stuur ons je verhaal toe.

Lees voor op 9 oktober! 
Uit het boek wordt op de Dag van de Duurzaamheid voorgelezen door bekende Nederlanders, burgemeesters, wethouders, leerkrachten, ouders en duurzame professionals. Scholen in Nederland kunnen het boek (vanaf het voorjaar) gratis aanvragen.

Schrijf de Voorleesactie – 9 oktober – alvast in je agenda! Binnenkort kun je je aanmelden voor het boek op Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Ook organiseren we op deze dag een lustrumconferentie samen met Leren voor Morgen.