Interactieve sessie met Guus Geisen over de school van de toekomst
Op 18 december verzorgt onderwijskundige Guus Geisen i.s.m. Duurzame PABO de interactieve sessie ‘Leren in een levend systeem. Vijf architecturen voor de school van de toekomst’. De workshop is bedoeld voor medewerkers van pabo’s die bezig zijn met leren voor duurzame ontwikkeling. Meld je nu aan voor deze sessie!
Net als Duurzame PABO richt Guus zich op duurzaam onderwijs en op mensen en scholen die willen innoveren. Guus is auteur van Autopeiosis: Leren in een levend systeem. Hoe kunnen jongeren in een sterk veranderende wereld overleven? En hoe kunnen ze in de huidige omstandigheden een duurzamere wereld creëren?
Het duurzame gedrag van de toekomst is al in potentie in elke jongere aanwezig. Hoe kunnen we als volwassenen een veilige en rijke omgeving creëren waarin jongeren hun potentieel kunnen ontwikkelen. Zij zijn de volwassenen van de toekomst.
De workshop geeft inhoud aan het anders kijken naar, denken over en handelend omgaan met leren in de school en leren in het leven. De overheid wil hogere resultaten op het gebied van basisvaardigheden. Het leven vraagt om leren omgaan met snel veranderende omstandigheden, stress en gevoelens van depressie. Hoe verbinden we beide perspectieven?
Wat neem je mee van deze workshop?
- de ervaring dat we jongeren meer kunnen betrekken bij complexe vraagstukken
- de noodzaak om anders te leren waarnemen, denken en handelen in een veranderende omgeving
- het inzicht dat het begint met het creëren van ruimte in hoofd, hart en handen
- het inzicht dat onderzoeken begint bij nieuwsgierigheid en niet bij kennis uit het curriculum
- vaardigheid om de volgende dag met enkele tools aan de slag te kunnen
- inzien van het belang van een samenhangend systeem en het besef van welk systeem jij deel wil uitmaken
De eerste veertig aanmeldingen ontvangen een exemplaar van het boek ‘Leren in een Levend Systeem, vijf architecturen voor de school van de toekomst’.
Over Guus Geisen
Guus Geisen heeft zich gespecialiseerd in innovatie en organisatieontwikkeling vanuit een lerend en levend perspectief. Guus werkt met jongeren aan complexe vraagstukken en inspireert volwassenen om met én van jongeren te leren.
In het kort
- Datum: woensdag 18 december 2024
- Tijd: 13.00-17.00 uur
- Locatie: Social Impact Factory, Vredenburg 40, Utrecht
- Doelgroep: personeel van pabo’s, maar ook mensen van andere organisaties zijn welkom