Toekomstkunde
Wereld Natuur FondsToekomstkunde is gratis lesmateriaal van het Wereld Natuur Fonds voor het basisonderwijs. De lessen gaan over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren.
- Type: Methode
- Website van deze methode
- Contact (e-mail)
Toekomstkunde is gratis lesmateriaal van het Wereld Natuur Fonds voor het basisonderwijs. De lessen gaan over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren.
Met Toekomstkunde ontdekken kinderen hoe zij zelf kunnen bijdrage aan een duurzame en groene toekomst. Leerkrachten kunnen de lessen gebruiken om belangrijke thema’s op een eenvoudige manier een belangrijke plek te geven in hun onderwijs.
Toekomstkunde is er voor groep 3 t/m 8. Ruim 10.000 leerkrachten in groep 5 t/m 8 ontvangen iedere week een nieuwe les van Toekomstkunde wekelijks in hun mailbox. Ondertussen zijn er meer dan 60 lessen uitgebracht, over bijvoorbeeld: zwerfafval, het belang van insecten, bedreigde dieren zoals de jaguar of de zeeschildpad en de impact van coronavirus op het klimaat. De lessen zitten vol met creatieve werkvormen en passen goed in een weektaak of themaweek.
Voor groep 3 en 4 is er Toekomstkunde Junior. Hierbij leren kinderen over Nederlandse natuur en duurzaamheid aan de hand van gespreksvormen en video’s van WWF-ambassadeur Janouk Kelderman (van o.a. Het Klokhuis). Op de website van WWF kan voor zowel Toekomstkunde Wekelijks als Toekomstkunde Junior gratis worden ingeschreven. Leerkrachten ontvangen dan als eerste het nieuwe materiaal in hun mailbox.
Het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) is onderdeel van het internationale WWF en de afgelopen decennia uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk van natuurbeschermers, lokale bevolking, regeringen, het bedrijfsleven, donateurs en vrijwilligers.
Mensen met dezelfde passie voor de natuur en de wilskracht om deze te beschermen. Onze missie is even uitdagend als helder: werken aan een wereld waarin de mens leeft in harmonie met de natuur. Een vitale en veerkrachtige natuur, die we vol trots kunnen doorgeven aan de generaties na ons.