19 april: bijeenkomst Toekomstdenken

geplaatst in: Agenda, Nieuws | 0

Duurzame PABO in samenwerking met Teach the Future voor een duurzame toekomst.

Jongeren gaan naar school om zich voor te bereiden op de toekomst. Ze leren over het verleden en heden, maar niks over die toekomst. Voor het creëren van een duurzame toekomst is het belangrijk niet alleen na te denken over duurzaamheid, maar ook ‘voor te denken’ over de toekomst. Voordenken oftewel toekomstdenken is een belangrijke vaardigheid voor studenten van de 21ste eeuw. Leren omgaan met snelle veranderingen en proactief deelnemen aan het creëren van je eigen toekomst en die van je wereld om je heen is het doel.

Teach the future logoTeach the Future Europe is een stichting die zich inzet om toekomstdenken in het onderwijs handen en voeten te geven, zodat het mogelijk wordt deze vaardigheden in de klas in te zetten. In coöperatie met o.a. Windesheim college, gaat de stichting aan de slag met het ontwikkelen van een onderwijsprogramma en lesmateriaal voor Pabo-studenten. Graag willen wij alle duurzame PABO’s van het begin af aan betrekken bij deze ontwikkelingen en ervoor zorgen dat het, indien gewenst, bij al onze partners een plek in het curriculum zal vinden.

Prof. Peter Bishop (University of Houston en Founder Teach the Future) is in april een week in Nederland en zal ons meenemen in het hoe en waarom van toekomstdenken. Erica Bol (Founder Teach the Future Europe) vertelt ons vervolgens hoe Teach the Future Europe dit in Nederland en Europa, in co-creatie, handen en voeten wil gaan geven.

Wanneer: dinsdag 19 april 2016
Waar: RVO, Croeselaan 15, 3521 BJ, Utrecht – Overijsselzaal (voor het betreden van het gebouw is het tonen van legitimatie verplicht)
Tijd: 15:00 – 17:00 uur 

Meld je aan voor 14 april. Er is plaats voor een beperkt aantal personen, waarbij geldt: first come, first serve.
Mail naar erica@teachthefuture.org

Contactpersonen Erica Bol, Teach the future
André de Hamer, programmamanager Duurzame PABO

Uitgebreide beschrijving van Teach the Future.