Voorlezen op 1000 basisscholen en kinderboerderijen

Geplaatst in: Nieuws | 0

Op donderdag 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid 2013, vindt de landelijke Voorleesactie plaats. Op meer dan duizend basisscholen en kinderboerderijen wordt voorgelezen uit ‘Nog lang en gelukkig’. Basisschool de Paradijsvogel in Den Haag krijgt bezoek van prominente voorlezers.

Laurentien van Oranje, D66 Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven, André de Hamer (Duurzame PABO), poolreiziger Marc Cornelissen (Expeditie Geluk), Eco Chic designer Robert Kolenik (Plastic Soup Foundation Junior) en Talitha Muusse (Duurzame Jongeren Top 100) lezen voor. Na het voorlezen gaan de prominenten op de Paradijsvogel in gesprek met de kinderen over duurzame termen en jargon die toe zijn aan een frisse blik.
Het evenement vindt plaats in het kader van de landelijke Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid. Voor het vijfde jaar op rij worden kinderen op meer dan duizend basisscholen en kinderboerderijen voorgelezen door o.a. burgemeesters, wethouders, pabo-studenten en leerkrachten.

Dit jaar is er speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid een verhalenbundel uitgebracht; ‘Nog lang en gelukkig’, i.s.m. uitgeverij Zwijsen met als thema duurzaamheid en geluk. De verhalenbundel is geschikt voor de gehele basisschool en bevat in totaal negen verhalen. Na het voorlezen brainstormen de kinderen welke duurzame acties zij dit jaar op school gaan doen.

De voorleesactie is een initiatief van Urgenda, Duurzame PABO, DuurzaamDoor, Expeditie Geluk, Greenpeace en de Missing Chapter Foundation in het kader van de Dag van de Duurzaamheid.

Volg via social media Volg de Voorleesactie via Twitter: @voorleesactie #dvdd13 en Facebook.com/deDagvandeDuurzaamheid