12 juni: Praat mee over Duurzaam onderwijs

Geplaatst in: Agenda, Nieuws | 0

Op 12 juni organiseert Trouw in Amsterdam een avond over de vraag: ‘Moet duurzaamheid een plek krijgen in het onderwijs?’. Diverse gastsprekers, waaronder Esther van der Meer van Duurzame PABO, gaan daarover met elkaar in gesprek. De avond ook bijwonen? Meld je aan op de website! 

Trouw schrijft over deze avond: “Van klimaatprojecten en afvalacties tot samen de natuur in: kinderen en jongeren komen op school in aanraking met de zorg voor onze leefomgeving en de natuur. Vaak steunt dat wel op een groepje gemotiveerde docenten die vinden dat duurzaamheid een belangrijker onderwerp op school moet worden. Zij zetten enthousiast projecten op, maar die gaan deels buiten de gewone lessen om. Dat roept de vraag op of het basis- en voortgezet onderwijs de volgende generatie voldoende voorbereidt op de noodzaak voor een duurzamere samenleving.

In hoeverre maken duurzaamheid, klimaat en kennis over biodiversiteit al deel uit van het kernprogramma op school? Actieve docenten hebben zich verenigd in bijvoorbeeld  Duurzame PABO. Maar ook scholieren zelf komen in actie met de klimaatstakingen. Zet dit al zoden aan de dijk of moet het lesprogramma radicaler anders? En hoe betrekken we kinderen en jongeren buiten school om bij duurzaamheid en natuur?”

Woensdag 12 juni
Pakhuis De Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

Website 
De bijeenkomst is gratis bij te wonen