Duurzame Uitvinderswedstrijd

Geplaatst in: Nieuws | 0

Dit voorjaar komt RTL4 met GreenTech, een programma waarin jongeren tussen de 9 en 16 jaar strijden om de titel: ‘Duurzame uitvinder van het jaar!’. Duurzame PABO ondersteunt deze competitie en nodigt scholen uit om mee te doen aan deze unieke wedstrijd.

Ga met uw leerlingen brainstormen en oplossingen bedenken om energie te besparen, zuiniger om te gaan met water, voedsel en met de wereld. Dien de ideeën vóór 17 maart 2014 in via de redactie of de website.
De beste inzendingen worden geselecteerd en de uitvinders mogen in het programma onder professionele begeleiding aan een echt prototype of maquette werken. Daarbij ontwikkelen leerlingen op een bijzondere wijze hun technische vaardigheden en het vermogen om innovatief te denken.

Het idee en het prototype worden beoordeeld door een vakjury bij RTL4. U kunt ter ondersteuning van de brainstorm een gratis lespakket downloaden via onze website, maar de redactie van het programma komt ook graag langs bij u in de klas voor een presentatie. Neem hiervoor contact op via info@greendreamproductions.nl

Doe mee aan GreenTech bij RTL4 en bied uw leerlingen een unieke kans!