Tekeningen van uw leerlingen in een voorleesboek?

geplaatst in: Nieuws | 0

Op maandag 10 oktober 2016 is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Voor een nieuw kinderboek zijn we op zoek naar kindertekeningen over Plastic.
Dag van de Duurzaamheid

De Dag van de Duurzaamheid start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op vele basisscholen, kinderopvangcentra en kinderboerderijen door het hele land. Het is inmiddels de achtste editie van de Voorleesactie.

Tijdens de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid wordt voorgelezen uit een speciaal voor deze dag gemaakte verhalenbundel. Deze Voorleesactie wordt sinds 2009 georganiseerd door Duurzame PABO, Missing Chapter Foundation, DuurzaamDoor en Urgenda. In 2016 worden voor de speciale verhalenbundel meerdere verhalen geschreven door talentvolle pabo-studenten over het thema Plastic.

Tekeningen van uw leerlingen of kind in een voorleesboek?
Ter inspiratie voor de auteurs zijn wij op zoek naar beelden die kinderen hebben bij het thema Plastic. Wij nodigen u dan ook graag uit om met uw klas of met uw kind een ‘kunstwerk’ te maken rondom dit thema. Een selectie van de ingezonden kunstwerken wordt opgenomen in de verhalenbundel!

Opdracht, vorm en materiaal
Wij zijn op zoek naar werk van kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar). De kinderen maken een kunstwerk zoals een tekening, een schilderij, een maquette of een collage. Het kunstwerk geeft weer welke beelden kinderen hebben bij het thema Plastic. Laat je fantasie de vrije loop!
De materiaalkeuze is vrij. In het boek worden afbeeldingen van de kunstwerken opgenomen. Afbeeldingen zijn bijvoorbeeld foto’s van tekeningen, van schilderijen, van een kunstwerk uit restmateriaal of van een collage.

Wanneer is de uiterste inzenddatum?
De uiterste inzenddatum is 12 maart 2016

Lees hier alle informatie over het thema en het insturen van beeldmateriaal voor het voorleesboek.

 

 

Foto´s: NOAA Marine Debris Program