Lees jij voor op de Dag van de Duurzaamheid?

Geplaatst in: Nieuws | 0

Het nieuwe boek van de Voorleesactie gaat over duurzame energie. Meld je aan en ontvang kosteloos het boek.

De Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op basisscholen, naschoolse opvangorganisaties en kinderboerderijen door het hele land. Speciaal voor de Voorleesactie verschijnt de nieuwe verhalenbundel ‘De kracht van nieuwe energie’ met kleurrijke illustraties, fantasievolle verhalen en leuke lestips. Het boek is kosteloos te bestellen door deelnemers aan de Voorleesactie. Na het voorlezen gaan de kinderen met de voorlezer in gesprek over natuur, milieu en duurzaamheid. De activiteit – het voorlezen en gesprek – duurt ongeveer 45 minuten.

Over het nieuwe boek
De tekeningen in het boek De kracht van nieuwe energie zijn gemaakt door kinderen. Talentvolle pabo-studenten schrijven de verhalen. De verhalen zijn geschikt voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. Diverse verhalen sluiten aan bij het thema van de kinderboekenweek, Vriendschap. In het boek staan ook lestips.

Aanmelden
Wil je meedoen aan de Voorleesactie? Meld je dan aan op www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen. Begin oktober ontvang je dan kosteloos het boek.

Wil je als organisatie partner of sponsor worden van de Voorleesactie? Neem contact op met André de Hamer van Duurzame PABO.

De Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid 2018 is een initiatief van: