Lees jij voor op de Dag van de Duurzaamheid?

Geplaatst in: Nieuws | 0

De Dag van de Duurzaamheid start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op basisscholen, kinderopvangcentra en kinderboerderijen door het hele land.
Speciaal voor de Voorleesactie verschijnt een nieuwe verhalenbundel De wereld van Voedsel, met kleurrijke en fantasievolle illustraties van kinderen en verhalen van pabo-studenten.

Het boek 'De Wereld van Voedsel' wordt voorgelezen op de Voorleesactie tijdens de Dag van de DuurzaamheidOver het nieuwe boek
De tekeningen in het boek De wereld van Voedsel zijn gemaakt door kinderen. Talentvolle pabo-studenten schrijven de verhalen. De verhalen zijn geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. Het boek is kosteloos te bestellen.

In gesprek met kinderen
Na het voorlezen gaan de leerlingen met de voorlezer in gesprek over natuur, milieu en duurzaamheid. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met kinderen, duurt ongeveer 45 minuten.

Aanmelden
Wil je (weer) meedoen aan de Voorleesactie? Meld je aan op www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen. Begin oktober ontvang je dan kosteloos het boek.

Als organisatie partner of sponsor worden van de Voorleesactie? Neem contact op met André de Hamer van Duurzame PABO.

[Foto: Arie Kievit]

De Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid 2017 is een initiatief van:

Initiatiefnemers Voorleesactie 2017